حافظه SSD
اگر برای شما هم سوال است که ssd چيست و چیز زیادی در مورد آن نمی دانید، این مطلب به شما کمک خواهد کرد. درایو حالت جامد یا همان ssd درواقع گجتی برای ذخیرهسازی است که امکان خواندن، نوشتن و ذخیره دائمی دادهها را مستقل از منبع تغذیه ثابت فراهم میکند.
مزایا و معایب SSD ها
حالا که توضیح کلی ای از ssd ها را دیدیم زمان مناسبی است که راجع به ویژگی های ssd ها صحبت کنیم.
یکی از مزایا ssd ها این است که به طور قابل توجهی سریعتر از درایوهای دیسک سنتی هستند. Ssd ها از این نظر قابل اطمینان هستند که عملکرد پایدارتری ارائه می دهند؛ همچنین با توجه به سایز و اندازه مناسب و کوچک خود انرژی خوبی را در خود ذخیره دارد.
شاید در ذهن خود بگویید در مورد معایب SSD ها چطور؟ خوب، SSD ها در چند مورد عقب هستند:
هزینه و قیمت ssd
قیمت مهمترین نقطه ضعف SSD است. درست است که هزینه لوازم جانبی روز به روز منطقی تر و بصرفه تر میشود اما ssd ها گرانتر از HDD ههستند، اما SSD ها هنوز برای همه ی اقشار جامعه، به خصوص کاربرانی که قصد هزینه زیاد را ندارند مناسب نیستند.
ظرفیت ذخیرهسازی
ظرفیت از آن روی اهمیت بالایی دارد که برخی از افراد ظرفیت ssd را جزو الویت های خود قرار میدهند زیرا از ظرفیت ssd برای فایلهای پر حجم مانند فیلم، پروژه های موسیقی،حتی عکسهایی با ادیت سنگین و غیره استفاده میکنند. اگرچه برخی از SSDهای موجود که میتوانند تا ۴ ترابایت فضای ذخیرهسازی را در اختیار شما قرار دهند، اما در کنار این قابلیت خوب هنوز محدودیتهایی دارند.
اگر برایتان سوال است که نحوه کارکرد ssd ها چگونه است این مطلب بسیار به شما کمک خواهد کرد.
درواقع کارکرد SSD ها بسیار نزدیک به هارد دیسک ها هست، اما با فناوری و احتمالا روش های متفاوت. مانند درایوهای USB از حافظه فلش برای ذخیره داده ها استفاده می کنند که به راحتی قابل دسترسی است. این درحالی است که درایو دیسک سخت (HDD) از یک صفحه چرخان و یک بازو استفاده می کند که در سراسر صفحه متحرک است تا هر بخش از داده ها را بخواند. در نتیجه، SSD ها زمان خیلی کم و بصورت فوری بوت و بارگذاری را انجام دهند؛ زیرا نیازی به جستجوی داده ها در یک صفحه چرخان ندارند.
کارکرد ssdها
SSD ها و حتی HDD ها عضو جانبی هستند که در کنار حافظه سیستم شما برای دسترسی و استفاده از داده ها مورد استفاده قرار میگیرند. فناوری هایی که درایوهای ssd از از آن استفاده میکنند نسبت به هارد بسیار متفاوت هستند. از این تفاوت ها میتوان به این اشاره کرد که SSDها امکان دسترسی سریعتر به دادهها را دارند و در ادامه این دسترسی باعث میشود که عملکرد لپ تاپ یا کامپیوتر شما بهتر شود. این داده ها میتواند شامل مواردی مانند سیستم عامل، بازی ها، تصاویر یا موسیقی باشد.
جالب است بدانید اگر شما بخواهید به دادههای صفحهگسترده دسترسی داشته باشید و در عین حال تعدادی از ویرایشهای اولیه را هم انجام دهید، در پشت صحنه چه اتفاقی میافتد.
ایتدا لازم است بدانید که فایل ها در درایو ذخیره سازی شما قرار دارند. وقتی برای باز کردن صفحه تلاش ميکنید، جهت داشتن دسترسی و استفاده ، پردازنده رایانه شما دادههای برنامه را از درایو خود سیستم شما به RAM منتقل میکند. به این خاطر کهssd ها دارای سرعت خوبی در انتقال اطلاعات دارند، فرآیند جا به جایی اطلاعتت را به راحتی سرعت می بخشند.
انواع SSD
امروزه تقریباً همه لپتاپها دارای SSD هستند. PCIe، NVMe، SATA و M.2. اینها همه عباراتی هستند که ممکن است هنگام نگاه کردن به مشخصات SSD لپ تاپ مشاهده کنید. اما اینها چه تفاوت هایی دارند؟
هارد دیسک های معمولی از همان رابط SATA (معروف به SATA 3) به عنوان هارد دیسک های مکانیکی استفاده می کنند، اما این اتصال به حدود 550 مگابایت در ثانیه محدود می شود که هنوز هم چهار یا پنج برابر پهنای باند استفاده از هارد دیسک است.
SSD در کنار لپ تاپ
SATA SSD ها اولین نسل از SSD ها هستند. آنها می توانند به سرعت خواندن تا 570 مگابایت در ثانیه دست یابند. این SSDهای نسل اول معمولاً 5 برابر سریعتر از یک هارد HDD سنتی هستند. رایج ترین نوع SATA در لپ تاپ ها یک SSD 2.5 اینچی است. این SSD ها لپ تاپ شما را در عرض 15 ثانیه روشن می کنند و بازی های بزرگ را در چند لحظه بارگیری می کنند.
انتخاب ssd مناسب
انتخاب یک SSD مناسب گاهی اوقات کمی مشکل است. برای شروع، باید مطمئن شوید که مادربرد رایانه شخصی شما واقعاً از آنها پشتیبانی می کند - هم از نظر سازگاری و هم از نظر فضای فیزیکی در داخل دکل شما. پس از صرف صدها دلار روی یک SSD جدید، آخرین چیزی که می خواهید این است که در واقع با کیس کامپیوتر شما مناسب نباشد. سپس این موضوع مطرح میشود که بدانیم SSD SATA است یا M.2 و اگر دومی است، چه نسلی است.
ویژگی های ssd
زیبایی یک SSD در این است که این زمان انتظار حتی در درایوهای ارزانتر در مقایسه با HDD به طرز چشمگیری کاهش مییابد. هر چیزی که روی آن بارگذاری کنید، اقدامات را بسیار سریعتر انجام می دهد.
طول عمر یک هارد SSD نسبت به هارد دیسک کمتر است.به عنوان مثال، بسیاری از لپتاپها فقط دارای حافظه SSD هستند. شما به عمر کوتاه مدت نگاه نمی کنید، اما در مقایسه با فضای ذخیره سازی HDD، کاهش یافته است. درایوهای SSD با گذشت زمان به خوبی روی آن نوشته نمیشوند، اما درایو بوت این مشکل را متحمل نمیشود.